Zásady ochrany soukromí

 

Fyzických osob spolupracujících s naší firmou, ať již dodavatelů, klientů či spolupracujících osob.

Správcem i zpracovatelem osobních údajů je naše firma, z jiných než zákonných důvodů neposkytujeme osobní údaje třetím subjektům.

Proč a jaké osobní údaje zpracováváme?

S Vašimi údaji pracujeme za účelem poskytnutí služeb, které jste si objednali či plnění závazků, ke kterým jsme se zavázali.

Tím, že odebíráte naše služby, pracujeme s Vašimi kontaktními údaji, jak jsou popsány níže, ujišťujeme Vás, že jedná se výhradně o kontaktní údaje, například o Vaše jméno, email, telefon. K takovému zpracování osobních údajů nepotřebujeme Váš souhlas, protože bez tohoto zpracování bychom nemohli splnit svoji smluvní povinnost vůči Vám. S ohledem na Váš zájem o naše služby a produkty jsme připraveni Vám následně zasílat novinky a nabídky od nás, zasílání zpráv navíc může být i naším oprávněným zájmem.

Doba zpracovávání osobních údajů

S Vašimi údaji pracujeme jen po doby, kdy trvá vymezený účel. Tedy zejména dokud trvá náš smluvní vztah a pokud jde o dlouhodobější spolupráci, potom po dobu kdy lze předpokládat náš oprávněný zájem na možnosti nabídky služeb, ne však déle než pět let od ukončení spolupráce.

Vaše práva

Právní předpisy na ochranu osobních údajů Vám zaručují různá práva v oblasti ochrany osobních údajů v rozsahu stanoveném nařízením 2016/679 (GDPR), když můžete od nás požadovat  informace o tom, s jakými Vašimi konkrétními údaji pracujeme a jak, omezení zpracování Vašich údajů a jejich výmaz, dále můžete vznést námitku proti zpracování a můžete využít práva na přenositelnost údajů. Pro uplatnění jakéhokoliv z těchto práv nás kontaktujte prostřednictvím kontaktních údajů či formulářů na našich webových stránkách. Pokud byste se domnívali, že zpracováním Vašich osobních údajů porušujeme právní předpisy, můžete podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

Námitky proti zpracování: Pokud nesouhlasíte s tím, abychom Vaše údaje používali k marketingu, můžete to odmítnout, stačí nám napsat e-mail. Můžete odmítnout i jiná zpracování založená na smluvním či oprávněném zájmu a my je omezíme, pokud Vás nepřesvědčíme o důvodech pro zpracování.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obsah těchto webových stránek je chráněn dle autorského zákona (zák.č. 121/2000 Sb. v platném znění), zákona o ochranných známkách (zák.č. 213/1995 Sb. v platném znění) a dalších právních předpisů.

Inzeráty, články, vyobrazení a jiné informace zveřejněné na našich webových stránkách mohou být kopírovány pouze pro osobní potřebu návštěvníka stránek a nesmí být dále uveřejňovány a prezentovány bez předchozího písemného souhlasu společnosti ATHOS reality s.r.o.

I když jsou naše webové stránky průběžně aktualizovány, za eventuelní škody způsobené  nesprávnou nebo neúplnou informací publikovanou na těchto stránkách nenese společnost ATHOS reality s.r.o. odpovědnost.

__________________________________________________________________________________________

POUČENÍ

ve smyslu ust. § 1811 odst. 2 a § 1820 odst. 1 zák.č. 89/2012 Sb. (dále jen jako „OZ“)

(dále jen jako „Poučení“)

 

realizované ze strany společnosti:

ATHOS reality, s.r.o., IČO: 26221101,

se sídlem Brno, Blatného 1846/23, PSČ 61600

zapsané v OR vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 37859tel.: +420775965777, e-mail:info@athosreality.cz, www.athosreality.cz (dále jen jako „Zprostředkovatel“)

 

a adresované všem potencionálním klientům zprostředkovatele,

kteří jsou v postavení spotřebitelů (viz ustanovení § 419 OZ) a kteří mají zájem o uzavření Zprostředkovatelské smlouvy (na úseku realit) se zprostředkovatelem (dále jen jako „Zájemce“)

                                  

Zprostředkovatel tímto v souladu s platnou právní úpravou poučuje každého konkrétního Zájemce (v souvislosti se Zprostředkovatelskou smlouvou, kterou Zájemce hodlá uzavřít se Zprostředkovatelem) o tom, že:

-          Zprostředkovatelská smlouva spadá pod režim OZ;

-          Předmětem služby nabízené Zprostředkovatelem má být zprostředkování: prodeje nemovitých věcí / pronájmu nemovitých věcí / podnájmu nemovitých věcí / převodu podílu v korporaci s výjimkou podílu v bytovém družstvu / převodu družstevního podílu, třetí osobě;

-          Předmět zprostředkování bude nabízen za cenu uvedenou ve Zprostředkovatelské smlouvě (tj. za tzv. doporučenou cenu);

-          Zprostředkovatelská smlouva se uzavírá na dobu určitou (když tato bude sjednanou ve Zprostředkovatelské smlouvě) -  s možností automatického prodloužení této (o původně sjednanou délku trvání této), pokud alespoň jedna ze smluvních stran ve lhůtě minimálně ... dnů před koncem sjednané doby (byť prodloužené) trvání Zprostředkovatelské smlouvy nedoručí druhé smluvní straně doporučeným dopisem oznámení o tom, že trvá na ukončení Zprostředkovatelské smlouvy;

-          Návrhy Zprostředkovatelských smluv jsou uveřejněny na adrese www...;

-          Cena služby (tj. Provize) bude činit konkrétní – sjednané -  procento ze skutečné ceny (která bude uvedena ve zprostředkovávané smlouvě); k takto vypočtené Provizi bude vždy připočtená daň z přidané hodnoty (viz dále). V případě zprostředkování nájmu/podnájmu bude Provize činit pevnou (paušální) částku uvedenou ve Zprostředkovatelské smlouvě.

-          Provize bude vždy zatížena daní z přidané hodnoty (DPH) ve smyslu platné právní úpravy, přičemž stávající sazba DPH činí 21% ze základu daně (tj. ze sjednané Provize), tedy zájemce bude povinen uhradit zprostředkovateli jak sjednanou Provizi, tak i DPH z této;

-          Provize bude splatná do 14 dnů po dni, kdy došlo k uzavření zprostředkovávané smlouvy (tj. smlouvy Cílové uzavřené mezi Zájemcem a osobou zprostředkovanou Zprostředkovatelem);

-          Veškeré náklady zprostředkovatele spojené s činností dle Zprostředkovatelské smlouvy jsou zahrnuty ve sjednané Provizi;

-          Práva zájemce z případného vadného plnění služeb, stejně jako podmínky těchto práv se řídí ustanoveními § 1914 a násl. OZ (zejména viz § 1915 až 1916, jakož i 1921 až 1925 OZ).   

 

Zvláštní poučení o možnosti odstoupit od Zprostředkovatelské smlouvy, byla–li tato uzavřena mimo prostory obvyklé pro podnikání zprostředkovatele (k tomu viz i ustanovení § 1828/2 OZ):

-          Máte právo odstoupit od Zprostředkovatelské smlouvy (bez udání důvodu), a to do 14 dnů od uzavření Zprostředkovatelské smlouvy.

-          Pro účely uplatnění práva na odstoupení od Zprostředkovatelské smlouvy musíte o svém rozhodnutí odstoupit od této informovat (vložte Vaše jméno a příjmení, obchodní firmu/název, adresu sídla a případně Vaše telefonní a faxové číslo a e-mailovou adresu) formou jednoznačného prohlášení (např. dopisu zaslaného prostřednictvím provozovatele poštovních služeb, faxu nebo e-mailu). Můžete použít dále uvedený vzorový formulář pro odstoupení od smlouvy, není to však Vaší povinností.

-          Aby byla dodržena lhůta pro odstoupení od Zprostředkovatelské smlouvy, postačuje odeslat sdělení o uplatnění práva odstoupit od Zprostředkovatelské smlouvy před uplynutím příslušné lhůty.

 

Zároveň Vás však výslovně poučujeme (ve smyslu ustanovení § 1837 OZ), že nebudete mít právo odstoupit od Zprostředkovatelské smlouvy (za shora uvedených podmínek), pokud jste požádal, aby poskytování služeb začalo již během lhůty pro odstoupení od Zprostředkovatelské smlouvy a přitom zprostředkovatel zprostředkoval (nejpozději v den předcházející odeslání oznámení o odstoupení) osobu mající zájem o nákup předmětných nemovitých věcí za podmínek stanovených ve Zprostředkovatelské smlouvě. V takovémto případě nebude k Vámi odeslanému odstoupení (z pohledu zprostředkovatele) přihlíženo, a to bez ohledu na to, zda jste byl o zprostředkované osobě již informován ze strany zprostředkovatele; čímž samozřejmě není dotčena možnost posouzení věci soudem.

    

Vzorový formulář pro odstoupení od Zprostředkovatelské smlouvy:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oznámení o odstoupení od Zprostředkovatelské smlouvy

 

Adresát (zprostředkovatel): ...

se sídlem: ...

e-mail: ..., FAX: ...

 

Oznamuji, že tímto odstupuji od Zprostředkovatelské smlouvy ze dne ... vztahující se k nemovitým věcem v k.ú. ...

 

Vaše jméno a příjmení: ...

Vaše adresa: ...

Datum: ...

Váš podpis:

(pouze pokud je tento formulář zasílán v listinné podobě)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zprostředkovatel pro úplnost uvádí, že Zájemce má právo (v případě vzniku sporu se Společností z titulu Zprostředkovatelské smlouvy) navrhnout Zprostředkovateli mimosoudní řešení sporu např. prostřednictvím Sdružení obrany spotřebitelů (viz http://www.asociace-sos.cz/mimosoudni-reseni-spotrebitelskych-sporu/). Zprostředkovatel může (avšak nemusí) souhlasit s takto navřeným mimosoudním řešením vyvstalého sporu; v případě nesouhlasu Zprostředkovatele bude předmětný spor rozhodovat s konečnou platností obecný soud.

 

Zájemce má zároveň právo obrátit se se svou stížností (bude-li Zájemce mít za to, že došlo k porušení zákonných práv spotřebitelů ze strany zprostředkovatele) na Českou obchodní inspekci, případně na obecní živnostenský úřad zprostředkovatele. V tomto směru Zprostředkovatel odkazuje Zájemce i na znění zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, v platném znění.

 

V ... dne ...

 

..................................

(Zprostředkovatel)

Prodávajícím nabízíme zdarma

  • Zpracování zakázky + foto
  • Vyhledání vhodné zájemce
  • Veškerý právní servis
  • Poplatky spojené s práv. úkony
  • Pomůžeme Vám s přehlášením elektřiny, apod.

Kupujícím nabízíme tyto služby

  • Poptávku zařadíme do databáze
  • Pomoc s financováním
  • Veškerý právní servis
  • Jednání s katastrálními úřady
  • Pomůžeme Vám s přehlášením elektřiny, apod.